Flocons et poudres pour l’industrie
DEHYDRATED FLAKES FOR THE FOOD INDUSTRY
As an innovative company, SIAC DESY has mastered a unique dehydration process. Using the rotary drum drying technology, we produce a wide range of dehydrated flakes from fruits, vegetables, grain and other resources.
We are located at the heart of the Val de Saône, a region renowned for its fruits and vegetables production, and often work in partnership with local farmers to ensure the traceability, freshness and quality of supplies. Importing exotic fruits and vegetables has helped us develop our expertise.
We seek to manufacture products with great nutritional benefits using only freshly harvested fruits and vegetables.
SIAC DESY offers a wide range of dehydrated fruits and vegetables (powdered or flaked) which can be used in various ways in the food industry:
• in dehydrated mixes (sauces, soups, mashed vegetables…)
• to dust snacks, crisps...
• in breakfast bars, breakfast cereal, bread, delicatessen...
• in fruit purées or jams (as colouring/thickening agent or to enhance flavour)
• as colouring agent in fresh pasta or sauce flavouring
SIAC DESY a innové dans la maîtrise d’un process de déshydratation unique. A partir de la technologie de séchage sur rouleaux, nous fabriquons toute une gamme de flocons issus des fruits, de flocons de légumes, céréales et autres matières premières.
Avec une localisation particulièrement propice (au cœur du bassin maraîcher du Val de Saône) et grâce à un fort partenariat avec des producteurs locaux, nous avons pu mettre en place une démarche qualitative d’approvisionnement, de fraîcheur et de traçabilité. Cette parfaite connaissance du végétal s’est développée naturellement lors des approvisionnements en produits plus exotiques.
L'essentiel de nos flocons de fruits et de nos flocons de légumes sont élaborés à partir de produits frais, tout juste récoltés, afin de préserver leurs qualités nutritionnelles.
SIAC DESY propose une large gamme de fruits et de légumes déshydratés sous forme de flocons ou de poudres. Ces produits sont utilisés dans de nombreux secteurs de l’industrie agroalimentaire et pour de multiples applications :
Sélection des variétés
Culture raisonnée
Flocons déshydratés
Réhydratation instantanée
Innovations
Flocons déshydratés
VEGETABLES
• Artichoke
• Asparagus
• Beetroot
• Broccoli
• Cabbage
• Carrot
• Cauliflower
• Celeriac
• Celery
• Courgettes
• Cucumber
• Eggplant
• Fennel
• Garlic
• Green beans
• Green bell pepper
• Green cabbage
• Leek
• Lettuce
• Onion
• Parsley
• Peas
• Pumpkin
• Radish
• Red bell pepper
• Red cabbage
• Shallot
• Spinach
• Tomato
• Turnips
• Watercress
• Yellow bell pepper
FRUITS
• Apple
• Apricot
• Banana
• Cherry
• Cranberry
• Date
• Fig
• Guava
• Kiwi
• Lemon
• Lime
• Lychee
• Mango
• Melon
• Morello cherry
• Orange
• Papaya
• Passion fruit
• Peach
• Pear
• Pineapple
• Plum
• Raspberry
• Red currant
• Rhubarb
• Satsuma
• Strawberry
INNOVATIONS
OUR COMPAGNY IN NUMBERS
• Plants
• Flowers
• Honey
• Special flours (amaranth)
• Flakes made from organic fruits and vegetables
Annual tonnage of manufactured products (incl. standard flakes, baby food, local and organic produces)
• Fruits: 150 T
• Vegetables: 200 T
• Grain: 10 T
LÉGUMES
• Ail
• Artichaut
• Asperge
• Aubergine
• Betterave
• Brocoli
• Carotte
• Chou-fleur
• Chou vert
• Chou rouge
• Céleri branche
• Céleri rave
• Chou
• Concombre
• Courgettes
• Cresson
• Echalote
• Epinard
• Fenouil
• Haricots verts
• Laitue
• Navets
• Poivrons verts
• Poivrons rouges
• Poivrons jaunes
• Poireau
• Persil
• Petits pois
• Oignon
• Potiron
• Radis
• Tomate
FRUITS
• Abricot
• Ananas
• Banane
• Cerise
• Citron
• Citron vert
• Cranberry
• Datte
• Figue
• Fraise
• Fruit de la Passion
• Framboise
• Goyave
• Griotte
• Groseille
• Kiwi
• Litchi
• Mandarine
• Mangue
• Melon
• Orange
• Papaye
• Pêche
• Poire
• Pomme
• Prune
• Rhubarbe
LES INNOVATIONS
QUELQUES CHIFFRES
• Plantes
• Fleurs
• Miel
• Farines spéciales (amarante)
• Flocons de fruits et légumes BIO
Tonnage annuel des produits transformés (flocons standard, baby-food, terroir ou issus de l’agriculture biologique) :
• Tonnage fruits : 150 T
• Tonnage légumes : 200 T
• Tonnage céréales : 10 T
TOP
Adresse : SIAC DESY - ZA DE LAVY - 01570 MANZIAT
Téléphone : 03 85 36 17 80
E-mail : accueil@siacdesy.fr
Réalisation : Studio Ulyss (71260 Senozan)